BETAALBARE EN TRANSPARANTE WERVING EN SELECTIE OPLOSSINGEN VOOR MKB BEDRIJVEN

Wat bieden we?

Een goede wervingscampagne begint met een stevige fundering!

Wat krijgt u allemaal in een pakket bij MKB Werving en Selectie?

Uitgebreide inventarisatie op locatie

Persoonlijke kennismaking en uitgebreide inventarisatie van uw vacature bij u op locatie. Dit vinden wij belangrijk om uw organisatie en de werkplek van uw nieuwe medewerker goed te kunnen begrijpen en beoordelen. Ons kenmerk is dat wij altijd verder kijken dan de vraag.

Opstellen vacature teksten

De vacaturetekst wordt doelgericht en SEO geoptimaliseerd opgesteld om zo uw vacature bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen.

Promotie van uw vacature

Nadat de vacaturetekst klaar is gaan we over tot de volgende acties:

  • Uw vacature wordt geplaatst op diverse relevante vacature banken;
  • Via diverse social media kanalen (LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram) gaan wij uw vacature promoten;
  • Promotie van uw vacature via het MKB Werving & Selectie netwerk.

Selectie Kandidaten

Kandidaten kunnen reageren op de uitgezette vacature maar daarnaast gaan wij ook actief op zoek naar geschikte kandidaten. Nadat we alle potentiële kandidaten in kaart hebben gebracht gaan we als volgt te werk:

  • Beoordeling en selectie van potentiële kandidaten op basis van afgesproken criteria waaronder persoonlijkheid, competenties, vakkennis en ervaring. Een referentie onderzoek kan deel uitkomen van de procedure;
  • Telefonisch benaderen van kandidaten met als doel om met een gerichte vraagstelling er achter te komen of potentiële kandidaten beschikken over de gevraagde vaardigheden;
  • Persoonlijke kennismaking en interview met kandidaten welke door de voorgaande fase gekomen zijn.

Presentatie kandidaten

Indien kandidaten naar aanleiding van de persoonlijke kennismaking geschikt geacht worden dan volgt de presentatie van de kandidaat met toelichting aan u als opdrachtgever. U besluit zelf welke kandidaten u voor een gesprek uitnodigt, wij coördineren hiervoor de afspraken.

De eindfase

De uiteindelijk door u geschikt bevonden kandidaat biedt u een arbeidsovereenkomst aan. Na de proefperiode plannen wij een een evaluatie in, met zowel u als met de kandidaat . Het delen van ervaringen vinden wij belangrijk om tot een duurzame relatie te komen.